Zondag 5 oktober, onze eerste thuiswedstrijd.
We hebben een groep van 11 speelsters, waaruit ik kan putten. Afgelopen zondag waren er 3 meiden bij, die dit seizoen nog niet eerder mee hadden gedaan. We konden dan ook in een hele sterke opstelling beginnen, om 11 uur. Door het wegvallen uit onze poule van DEV-Arcen, is er na 2 wedstrijden een nieuw team aan onze poule toegevoegd; Jong Brabant uit Berkel Enschot.
Ik had al vernomen, dat het voor dit team de eerste keer was, dat ze 7×7 zouden spelen.
“Furieus beginnen”, gaf ik de dames vooraf dan ook als opdracht mee, “bij de tijd dat ze een beetje gewend zijn, moeten wij al gescoord hebben”. “Ik voel dat we vandaag gaan winnen”, sprak ik optimistisch. En soms kunnen deze dames heel goed luisteren. Ze begonnen agressief en vlogen er boven op. Binnen het kwartier stonden we met 4-0 voor. 4-0 !!! Wat een weelde. 3x Manouk Streur en een hele strakke in de kruising van Eef Verhoeven.
Daarna kwamen de dames van JB veel beter in hun spel. Je kon zien dat er meiden bij zaten die al heel lang voetballen. Ze waren behendig en fit en voor de pauze lag de 4-1 dan ook in het mandje.
Tijdens de rust wees mede-trainer John van Ingen, de dames er al op, dat de wedstrijd nog niet gespeeld was. Buiten het gemaakte doelpunt van de tegenstander, hadden ze ook al behoorlijk wat kansjes en kansen gemist. Oppassen dus.
En helaas gebeurde na de pauze, wat voor rust ook al in de lucht hing. 4-2, 4-3 en zelfs 4-4.
Het conditie-kaarsje ging langzaam uit bij onze dames, er werden heel veel verkeerde beslissingen genomen. Je kon heel goed zien, dat onze dames het niet gewend waren om een voorsprong te verdedigen. In plaats van de bal rustig rond te spelen, de wedstrijd te “killen” en te loeren op een counter (want de tegenstanders kwamen natuurlijk steeds verder opdringen, omdat ze bloed roken), werden er ballen wild naar voren geramd, achterballen direct weer ingeleverd en iedereen voelde aankomen, dat het toch weer mis zou gaan.
4-5 en zelfs nog 4-6. Weer verloren. *%#*^$*&^#!. Zo dichtbij waren we nooit geweest bij een overwinning. Zo’n overtuigend begin van de wedstrijd, hadden we nog nooit gespeeld. En toch…………….
Kortom, we zijn weer een stapje dichterbij een overwinning gekomen. Nog even geduld aub.

Stef